Melding verbergen

De ARAG-site maakt gebruik van cookies. Lees meer informatie over cookies.

Gewoonterecht in een arbeidsrelatie, mag uw werkgever hier zomaar van afwijken?

Geschreven door Renate Boskma op 23-12-2016 | (0) reactie

Beste mevrouw Boskma, Plotseling heeft mijn werkgever besloten om de arbeidsvoorwaarden na te leven. Ik ben het daar helemaal niet mee eens! Kan ik er wat tegen ondernemen? Met vriendelijke groet, werknemer

Nu denkt u misschien wat een vreemde vraag? Een  werkgever hoort  contractafspraken toch na te komen? Waarom zou u daar iets tegen willen doen?

ARAG_overleg op kantoor

Afspraken arbeidsovereenkomst versus gewoonten

Het was natuurlijk helemaal geen vreemde vraag. Maar enige toelichting is nodig om de vraag te begrijpen. Wat was het geval?  Deze werkgever betaalde tijdens ziekte het loon altijd volledig door aan zijn zieke werknemers. Nu had hij ineens besloten om voortaan (de wettelijke) 70% van het  loon door te betalen zoals dat ook was vastgelegd in de arbeidsovereenkomst. Hoe zit dat nu eigenlijk? Heeft een werkgever het recht om te besluiten de schriftelijke afspraken na te komen, terwijl de praktijk lange tijd anders was?

Langdurig gebruik wordt ongeschreven regel

Het is inderdaad de vraag of het juridisch gezien toelaatbaar is dat bestaande ‘ongeschreven regels’  worden vervangen door wettelijke of geschreven regels. Als er sprake is van een bestendig gebruik (in dit geval wordt al langere tijd en bij alle medewerkers bij ziekte het loon volledig doorbetaald), dan mag een werkgever dit gebruik  niet zomaar  wijzigen. Je zou kunnen zeggen dat het volledig doorbetalen van loon onderdeel is gaan uitmaken van de arbeidsovereenkomst tussen een werkgever en een werknemer. Dit wordt bekrachtigd doordat eerder het loon volledig werd doorbetaald. Hiermee heeft de werkgever het vertrouwen gewekt bij werknemers dat dit altijd zo zal gebeuren.

Laat de reden van wijziging onderzoeken

Soms is het de werkgever desondanks toegestaan om een regel te wijzigen omdat hij daarvoor een goede reden heeft, bijvoorbeeld een slechte financiële situatie. Wilt u weten of uw werkgever de bestaande praktijk mag wijzigen? Neem dan contact op met één van onze juristen om dit te toetsen

Meestal kan een zaak gesloten worden als afspraken worden nagekomen. In dit geval leverde dat een nieuwe zaak op!

 

Meer weten over uw contract? Klik dan door naar onze informatie over arbeidsvoorwaarden

 


Deel dit artikel:

Uw reactie

Bedankt voor uw reactie.

Reacties worden binnen 2 werkdagen door ARAG goedgekeurd, voordat ze onder het bericht verschijnen. U ontvangt hiervan bericht per email.

 
 
 

Renate Boskma

Ik ben Renate Boskma en werk sinds 2011 voor ARAG. Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrecht en ambtenarenrecht. Er zijn momenteel veel ontwikkelingen gaande in beide rechtsgebieden en daar zal ik ook over bloggen. In de tijd die overblijft naast mijn werk en gezin, sport, lees en kook ik graag.

Tags

Archief

8,2

Verzekerde particulieren waarderen onze zaak behandeling met een 8,2;

>5000

Afgelopen maand ruim 5000 mensen geholpen met hun conflict;

>450

Bij ARAG staan altijd meer dan 450 juristen voor u klaar;