Melding verbergen

De ARAG-site maakt gebruik van cookies. Lees meer informatie over cookies.

Jurist of jongleur?

Geschreven door Loes Olivier op 06-04-2016 | (0) reactie

Hoewel ik ben opgeleid tot jurist, heb ik af en toe het gevoel dat ik een circusartiest ben. Of, om preciezer te zijn, een jongleur. Niet één met kegels, ballen of van die stokken met vuur, maar met bordjes. Van die bordjes die ronddraaien op stokjes. Bordjes die eraf vallen, als je er niet snel genoeg weer een draai aan geeft.

ARAG | jurist of jongleur - blog

Verschillende bordjes
In mijn werk ben je altijd met meerdere dossiers bezig. Zeg maar gerust, veel dossiers. In allerlei verschillende fases. Bij de ene moet je nog kennis maken met je cliënt, bij een andere begeleid je je cliënt al 3 jaar en mag je binnenkort mee naar de Centrale Raad van Beroep. Bij een volgende moet een medische expertise worden opgestart en  bij de ander ben je met de werkgever in discussie over het sluiten van een vaststellingsovereenkomst.

Verschillende snelheden
Elk dossier met zijn eigen kenmerken. Met zijn eigen dynamiek. De ene cliënt spreek je elke week, de ander wellicht pas na een maand of 4. Dat laatste vooral bij hoger beroepsprocedures of bij langlopende ziekte-kwesties. Het ene dossier kan na 3 weken worden gesloten, het andere pas na 5 jaar.

Elk van die zaken is zo’n bordje op een stokje. Het ene bordje draait wat sneller, het andere wat langzamer. Op de een of andere manier draaien sommige bordjes soepeler dan andere. Sommige dreigen regelmatig uit evenwicht te raken, bijvoorbeeld doordat het geschil mijn cliënt hard raakt, of doordat het niet altijd gemakkelijk is om iemand die boos is of psychische klachten heeft bij te staan. Een enkele keer omdat het gewoon niet klikt tussen mijn cliënt en mij.

Blijven draaien
Toch zie ik het altijd als een uitdaging om al die bordjes draaiende te houden. Soms met kunst en vliegwerk. Een enkele keer is het razendsnel van het ene naar het andere bordje rennen om er geen te laten vallen. En heel af en toe kan ik achteruit leunen om tevreden toe te kijken hoe mooi alle bordjes draaien.

Gelukkig hoef ik me dan niet te vervelen. Want naast jurist en jongleur ben ik ook gewoon mens. Partner, moeder van twee jonge meiden en een puber, taxibedrijf-op-de-fiets, vriendin, en fanatiek hardloper. Nog meer bordjes om draaiende te houden….

Deel dit artikel:

Uw reactie

Bedankt voor uw reactie.

Reacties worden binnen 2 werkdagen door ARAG goedgekeurd, voordat ze onder het bericht verschijnen. U ontvangt hiervan bericht per email.

 
 
 

Loes Olivier

Ik ben Loes Olivier, al jaren gespecialiseerd in sociale zekerheid en arbeidsrecht. De leukste rechtsgebieden, omdat het mensen raakt, en zowel emotionele als juridische kanten heeft. Daarnaast ben ik moeder van 3 kinderen, ben fervent hardloper en hou van wandelen in de Alpen.

Tags

Archief

8,2

Verzekerde particulieren waarderen onze zaak behandeling met een 8,2;

>5000

Afgelopen maand ruim 5000 mensen geholpen met hun conflict;

>450

Bij ARAG staan altijd meer dan 450 juristen voor u klaar;