Melding verbergen

De ARAG-site maakt gebruik van cookies. Lees meer informatie over cookies.

Dieren zijn net mensen!

Geschreven door Erwin Ris op 24-11-2014 | (0) reactie

Juristen snappen dat: dieren worden in het recht meestal als ‘dingen’ gezien. Fikkie, ons geliefde huisgenootje, wordt vaak tot de inboedel gerekend, niet anders dan het bankstel of het broodrooster.

Kind met pup

Deze juridische kijk op dieren is voor het liefhebbende baasje van Fikkie natuurlijk een gruwel. Hoe dan ook, deze twee wereldbeelden zorgden ervoor dat de zaak van mevrouw K. met een misverstand begon.

Een goede vriendin

Mevrouw K. kwam bij me langs om te praten over haar twee ontvoerde hondjes. In een periode dat alles wat tegenzat had ze Osuma en Laetitia bij haar goede vriendin mevrouw F. ondergebracht. Toen het weer wat beter met haar ging en ze de honden terugvroeg, kreeg ze een onverwacht antwoord. In nauwe samenspraak met andere vriendinnen (ze noemden zich de Raad van Wijze Vrouwen) had mevrouw F. besloten dat de honden niet terug konden naar mevrouw K. Mevrouw K. had tenslotte nog drie andere honden te verzorgen en daar zou ze haar handen al aan vol hebben. En dat met haar wankele gezondheid. Dat zag mevrouw K. zelf toch ook wel in? En voor de twee hondjes zou het toch ook veel beter zijn? Mevrouw K. had toch het beste met Osuma en Laetitia voor? Nou dan! Aldus de Raad van Wijze Vrouwen.

Kinderen zijn onbetaalbaar

Maar mevrouw K. zag het anders. En voelde het vooral anders. En dat bleek tijdens ons eerste gesprek. Zelf vroeg ik me af: goh, wat zouden die beestjes waard zijn? misschien zometeen in plaats van teruggave maar vervangende schadevergoeding vorderen? Maar het eerste wat mevrouw K. zei was: ‘Meneer Ris, het gaat om m’n kinderen!’ En dus heb ik daarna ruim twee jaar achter de kinderen van mevrouw K. aangezeten. En ze gelukkig ook weer veilig thuis gekregen, maar dat is een ander verhaal.

 

Deel dit artikel:

Uw reactie

Bedankt voor uw reactie.

Reacties worden binnen 2 werkdagen door ARAG goedgekeurd, voordat ze onder het bericht verschijnen. U ontvangt hiervan bericht per email.

 
 
 

Erwin Ris

Mijn naam is Erwin Ris, ik houd mij bij ARAG bezig met privaatrecht (ruzies tussen (rechts)personen onderling) en daarbinnen doe ik vrij veel burenrecht. Burenzaken vind ik leuk en interessant, vanwege het ‘menselijke’ aspect (zeg maar: de emoties).

Tags

Archief

8,2

Verzekerde particulieren waarderen onze zaak behandeling met een 8,2;

>5000

Afgelopen maand ruim 5000 mensen geholpen met hun conflict;

>450

Bij ARAG staan altijd meer dan 450 juristen voor u klaar;