Melding verbergen

De ARAG-site maakt gebruik van cookies. Lees meer informatie over cookies.

De camera-oorlog

Geschreven door Erwin Ris op 18-12-2014 | (0) reactie

Ons recht halen, dat doen we graag. Terecht, zou je zeggen. Maar soms kunnen we dat recht misschien toch beter níet halen, en het lekker laten liggen waar het ligt.

Beveiligingscamera blog ARAG

Stel je de volgende situatie voor. Echtpaar X, en hun buren echtpaar Y. Ooit waren ze dik met elkaar, inmiddels kunnen ze elkaars bloed wel drinken.

Camera 1 als bescherming
Om zich te ‘beschermen’ hangen de X-jes heel pesterig een camera aan hun gevel. Dat mag. Alleen, de Y-tjes zijn boos, want ze hebben het –terechte- idee dat ook hún erf in beeld komt. En dat zou weer níet mogen.
De Y-tjes stappen naar de rechter, en die verbiedt de camera. Maar wel ‘voor zover deze uitzicht biedt op het erf van de Y-tjes’. Op straffe van een dwangsom. De X-jes draaien de camera een fractie, laten het nieuwe camerabeeld aan de Y-tjes zien. Het erf van de Y-tjes komt niet meer in beeld en daarmee voldoen de X-jes dus aan het vonnis. Maar de camera hangt er nog steeds. En de Y-tjes voelen zich nog steeds in hun privacy aangetast.

Nog steeds camera 1
Korte tijd later lijkt het erop alsof de camera weer is teruggedraaid naar de oude, verboden stand. De Y-tjes gaan achter de dwangsom aan. Er wordt immers niet meer aan het vonnis voldaan. De X-jes beginnen een procedure om te voorkomen dat ze de dwangsom moeten betalen. En dat winnen ze. Om te pesten hadden ze de camera inderdaad in de oude stand teruggezet, maar slechts een paar dagen. Helaas kunnen de Y-tjes dat niet bewijzen.

Camera 2
Kwaad hangen de Y-tjes dan een eigen camera op. En dan begint het liedje van voren af aan (maar dan net omgekeerd). En zo houden de X-jes en de Y-tjes elkaar nog een hele tijd bezig. En dat allemaal omdat de Y-tjes hun recht wilden hebben. En dat recht hebben ze ook gekregen. Maar of ze daar nou zo gelukkig van zijn geworden? 

De moraal? Een camera aan de muur (ook al is ie van die k..-buren) is soms beter dan een mooi vonnis in de hand!

Deel dit artikel:

Uw reactie

Bedankt voor uw reactie.

Reacties worden binnen 2 werkdagen door ARAG goedgekeurd, voordat ze onder het bericht verschijnen. U ontvangt hiervan bericht per email.

 
 
 

Erwin Ris

Mijn naam is Erwin Ris, ik houd mij bij ARAG bezig met privaatrecht (ruzies tussen (rechts)personen onderling) en daarbinnen doe ik vrij veel burenrecht. Burenzaken vind ik leuk en interessant, vanwege het ‘menselijke’ aspect (zeg maar: de emoties).

Tags

Archief

8,2

Verzekerde particulieren waarderen onze zaak behandeling met een 8,2;

>5000

Afgelopen maand ruim 5000 mensen geholpen met hun conflict;

>450

Bij ARAG staan altijd meer dan 450 juristen voor u klaar;