Melding verbergen

De ARAG-site maakt gebruik van cookies. Lees meer informatie over cookies.

Actueel

ARAG gaat in op interessante juridische nieuwsitems.

 • Wat mag u doen met een tuinmuur?

  22 mei 2017

  Wat mag u doen met een muur die aan uw tuin grenst? Mag u die schilderen? Mag u er plantenbakken aan ophangen? Of een schuur ertegenaan bouwen?

 • Onafhankelijk onderzoek beoordeelt rechtsbijstandverzekeraars beter dan advocatuur

  27 januari 2017

  Op verzoek van het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) de kwaliteit van de rechtshulpverleners in Nederland beoordeeld. Juristen werkzaam bij een rechtsbijstandverzekeraar scoorden beter dan de advocatuur.

 • Telefoon kapot? Neem niet altijd genoegen met een refurbished toestel.

  23 januari 2017

  In de uitzending van zaterdag 21 januari jl. heeft Kassa aandacht besteed aan de rechterlijke uitspraak tegen Apple. Het bedrijf biedt klanten met technisch onherstelbare telefoons ter vervanging een refurbished (gereviseerd) toestel aan. Zo’n toestel bestaat uit nieuwe en oude onderdelen.

 • Nieuwe regels voor snelle e-bikes

  17 januari 2017

  Per 1 januari 2017 zijn de regels voor snelle e-bikes veranderd. Alle nieuwe speedbikes hebben vanaf nu een bromfietskenteken en de bestaande uiterlijk op 1 juli. ARAG zet voor u op een rijtje wat de nieuwe regels zijn en hoe u aan een nieuw kenteken komt.

 • Uw kind valt uit klimrek. Wie is aansprakelijk voor de schade?

  22 november 2016

  Bijna 20.000 keer per jaar loopt een kind letsel op bij een ongeval met een speeltoestel. Thuis, of op andere plekken zoals de buurtspeeltuin of de speeltuin in een attractiepark. Jongens vallen ongeveer even vaak als meisjes en daarbij lopen ze het vaakst een botbreuk op. Wie kan eventueel aansprakelijk gesteld worden voor de schade?

 • Schade aan uw auto op parkeerplaats, wie is aansprakelijk?

  17 november 2016

  Met de winter op komst, is er weer sprake van gladheid op de wegen. Wie kunt u aansprakelijk stellen als iemand uw auto heeft beschadigd op een glad parkeerterrein?

 • Te koop staande woning nu makkelijker tijdelijk verhuren

  6 oktober 2016

  Leegstaande koopwoningen mogen tijdelijk verhuurd worden dankzij een regeling in de Leegstandwet. De uitgebreide huurbescherming is dan niet van toepassing. Er zijn wel een aantal spelregels.

 • Hypotheek niet op tijd rond? Kom op tijd in actie.

  29 september 2016

  Een opleving van de huizenmarkt. Een lage rentestand. Strenge hypotheek-eisen. Een vergeten formulier. Door verschillende oorzaken is de hypotheek soms niet op tijd geregeld. En dat kan forse financiële gevolgen hebben, zelfs als er een ontbindende voorwaarde in het koopcontract staat.

 • Bieden op een huis, hoe werkt dat?

  29 september 2016

  U hebt ‘uw’ huis gezien. Dit moet het worden. Maar waar moet u op letten bij het bieden? En hoe werkt het bieden bij inschrijving?

 • Kinderen eerder van school halen voor vakantie kan strafblad opleveren

  27 september 2016

  Regio Zuid krijgt dit jaar een week later herfstvakantie dan de rest van Nederland. En dat levert soms problemen op voor gezinnen met kinderen die in verschillende regio’s naar school gaan. Mogen zij hun kinderen daarom eerder of langer van school thuishouden om toch samen op vakantie te kunnen gaan?

Waarom ARAG

 • Direct contact met een jurist
 • Snel inzicht in uw situatie
 • Gratis oriënterend gesprek
 • Meer dan 200 producten beschikbaar
 • Persoonlijk en begrijpelijk

Juridische informatie over...

8,2

Verzekerde particulieren waarderen onze zaak behandeling met een 8,2;

>5000

Afgelopen maand ruim 5000 mensen geholpen met hun conflict;

>450

Bij ARAG staan altijd meer dan 450 juristen voor u klaar;