Donatie voor iedere nieuwe polis bij ARAG

De komende 60 dagen doet ARAG bij iedere nieuw afgesloten polis een donatie van €6,- aan VluchtelingenWerk Nederland. Na afloop van de 60 dagen rondt ARAG dat bedrag af naar boven en maken we het eindbedrag bekend.

Mensen helpen die alles moesten achterlaten

Op de vlucht slaan om jezelf en je gezin in leven te houden. Je hele leven achterlatend. Op een vreemde plek een nieuw bestaan moeten opbouwen, omdat je niet weet of je ooit nog terug kan. Dat is de dagelijkse realiteit voor miljoenen vluchtelingen. VluchtelingenWerk Nederland staat deze mensen met raad en daad bij. ARAG wil dit belangrijke en impactvolle werk steunen tijdens de goede doelen-actie ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van ARAG Nederland. Daarom trappen we de actie af met VluchtelingenWerk Nederland.

Wereldwijd zijn ruim 82 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Sommigen zoeken bescherming in ons land. Op moment werkt VluchtelingenWerk veel met Oekraïense vluchtelingen en mensen die hen willen helpen. VluchtelingenWerk coördineert verschillende burgerinitiatieven en staat daarnaast vluchtelingen persoonlijk bij. Door mensen te ondersteunen bij een asielaanvraag of een gezinshereniging. Of door mensen op weg te helpen bij het inburgeren in Nederland.

Hoe hard die hulp nodig is, wordt pas echt duidelijk als je het verhaal van de mensen zelf hoort. Bijvoorbeeld van Julia, die halsoverkop met haar dochter uit Kharkiv moest vertrekken.

Of de schrijnende bureaucratische strijd van Hasmik, die in Nederland werd geboren maar geen Nederlandse nationaliteit kon krijgen

In the spotlights:

VluchtelingenWerk Nederland

Wereldwijd zijn ruim 82 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Sommige vluchtelingen zoeken in ons land bescherming. VluchtelingenWerk Nederland komt op voor hun belangen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan.

Sluit nu uw rechtsbijstandverzekering en doneer. Voer uw postcode in en vind een adviseur of sluit uw verzekering online.

De betrokken goede doelen

Vluchtelingwerk

VluchtelingenWerk

VluchtelingenWerk Nederland ondersteunt vluchtelingen en asielzoekers van het moment dat ze worden opgevangen in Nederland totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden.

Hulphond

Hulphond

Hulphond Nederland leidt honden op om mensen met een fysieke of psychische zorgvraag verder te helpen. De organisatie heeft al ruim 40 jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden.

Number 5 Foundation

Number 5 Foundation

Number 5 foundation ondersteunt kinderen, jongeren en ouders die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire. Doel is om hen in positie te brengen om op gelijkwaardige manier samen te werken aan structurele oplossingen.