ARAG heeft met meer dan 400 juridische specialisten vrijwel altijd een geschikte jurist, advocaat of mediator voor uw zaak. Maar soms is het beter om een externe expert in te schakelen. In de loop van de jaren heeft ARAG een groot netwerk van experts opgebouwd waar wij mee samenwerken als het noodzakelijk is.

Afdeling Inkoop

Het inschakelen van juristen, advocaten en mediators vindt uitsluitend plaats door onze Inkoopafdeling.

Afdeling Inkoop

Schade experts

In het juridische proces is het soms noodzakelijk om een schade expert in te schakelen. Dit gebeurt in overleg met uw behandelaar. Om u een indruk te geven waar u aan moet denken geven wij u twee voorbeelden.

De dagwaarde van uw voertuig

Als u met uw voertuig betrokken bent bij een ongeval wordt vaak een expert ingeschakeld om de schade vast te stellen. De expert bepaalt de dagwaarde op basis van marktonderzoek. In dit onderzoek bekijkt hij of zij welke prijs voor vergelijkbare auto’s in de buurt is betaald.

 

Re-integreren na ziekte of een ongeluk

Denkt u niet meer terug te kunnen keren naar de werkvloer na ziekte of een ongeluk? Een expert van de arbodienst wordt ingezet om uw situatie te beoordelen. De arbeidsdeskundige onderzoekt wat de mogelijkheden zijn zodat u toch (deels) terug kunt keren op het werk. Bijvoorbeeld door aanpassingen in het werk of de werkplek te doen. Wanneer dit niet mogelijk is helpt de arbeidsdeskundige met het zoeken naar passend werk bij een andere werkgever.